Turni smuki 2006
Foto: Breda Pirc, Uroš Prelovšek; besedilo: Breda Pirc
2006
page 1 of 4 naprej

01 Ko Gorenjska se spi...
01 Ko Gorenjska še spi,..
02 ...  nekateri ze iscejo pot
02 ... nekateri že iščejo pot
03 Na vrhu z lepo kuliso
03 Na vrhu z lepo kuliso
04 Pavza
04 Pavza
05 Gore nad Anabergom
05 Gore nad Anabergom
06 Nad meglo
06 Nad meglo
07 Prepadni dvatisocaki
07 Prepadni dvatisočaki
08 Globoko tudi za gamsa
08 Globoko tudi za gamsa
09 Vzpon na vrh
09 Vzpon na vrh
10 Nagrada - vijuganje po prsicu
10 Nagrada - vijuganje po pršiču
11 Pogled proti Dachsteinu
11 Pogled proti Dachsteinu
12 Smucine predhodnikovc
12 Smučine predhodnikov
13 Prihod na Schoenberg
13 Prihod na Schoenberg
14 Trdnjave
14 Trdnjave
15 Precenje na Schoenbergu
15 Prečenje na Schoenbergu

Kljub vsesplošnemu pomanjkanju snega  ljubitelji zimskih pohodov po gorah še nismo vrgli puške v koruzo. Sneg bo! V našem letošnjem programu smo pripravili  pester program za zimski čas: od tradicionalnih pohodov, lažjih zimskih tur, do zahtevnih zimskih vzponov ter lažjih in težjih turnih smukov.
Tradicionalno tudi letos organiziramo zimski tečaj gibanja v gorah, kjer se udeleženci  med drugim izpopolnjujemo v poznavanju opreme za zimsko gorništvo, njeni uporabi, o izbiranju varne poti, poznavanju snega, nevarnostih plazov in reševanju iz plazov.

Za ljubitelje zime, ki se že ukvarjajo s turnim smučanjem ali pa se želijo o tej zimski gorniški dejavnosti seznaniti in kasneje mogoče tudi preizkusiti, bomo pripravili predavanje, kjer bodo  udeleženci dobili nekaj osnovnih napotkov o potrebni  turno-smučarski opremi, ter se seznanili o gibanju na smučeh, izbiranju varne poti in o možnih nevarnostih v gorah. Predavanje bomo popestrili s fotografijami s turnih smukov. Praktično se bodo turni smučarji lahko preizkusili na lažjem turnem smuku, ki je na programu v začetku marca, izkušenejši pa se bodo lahko udeležili zahtevnega turnega smuka na Grossvenediger, tritisočaka v Visokih Turah.

Za vzorec smo v galeriji pripravili nekaj foto utrinkov  s turnih smukov, ki smo jih z društvom ali  zasebno opravili v lanskem letu.

Termine vseh naštetih zimskih aktivnosti najdete v letnem programu društva, razpisi za posamezne aktivnosti pa bodo kot vedno sproti objavljeni na naših spletnih straneh.

Predhodne prijave za posamezne aktivnosti, predvsem za predavanje in zimski tečaj so zaželjene. Lahko se prijavite na e-mail naslov društva pd.iskra.kranj@gmail.com