Ob sklenitvi življenjske poti Emila Sekneta - žalna seja društva, 05.06.2019

Ob sklenitvi življenjske poti prijatelja Emila Sekneta, ustanovnega člana, dolgoletnega predsednika društva, častnega člana našega PD in prejemnika najvišjega priznanja PZS - častne listine, smo imeli 5. junija 2019 žalno sejo.

Žalne seje v pisarni društva so se udeležili, poleg naših članov,tudi žena Pavla, sin Miha in vnuk Anže.


Emil-sorodniki

Emil

Predsednica Rozalija Rajgelj je nagovorila prisotne z naslednjimi besedami:

"Spoštovana gospa Pavla, sin Miha, vnuk Anže ter prisotni planinski prijatelji.
Pretresla nas je novica, da Emila ni več med nami. Vedeli smo za njegovo bolezen, pa vendar sta nas njegova železna volja in pozitivnost navdajala z upanjem, da bo ozdravel. Žal je bila bolezen močnejša. Emil se je rad družil z veselimi, iskrenimi ljudmi, kakršen je bil tudi sam. Prizadeval si je povezati mlajšo in starejšo generacijo planincev, ter se zavzemal za tvorno sodelovanje in napredek našega društva, za kar je dobil vrsto priznanj.
Emil in glasba
Žalostni dogodki nam odprejo oči, da se zavemo, kako kratko je v resnici življenje. Da niso potrebne velike stvari, da smo zadovoljni in srečni. Da se moramo veseliti vsakega dne in biti hvaležni za vse kar imamo."

Po minuti molka v njegov spomin, smo v prijateljskem vzdušju, kot bi Emil želel, podoživljali trenutke, preživete z njim.


Zapisala: Olga Pavlin