V spomin

MARJAN JOŽEF RUČIGAJ 27.2.1948 – 22.5. 2021

Marjan Ručigaj

26. maja smo se člani PD Iskra Kranj na kranjskem pokopališču poslovili od našega ustanovnega člana, planinskega vodnika, vodje izobraževalnega in fotografskega odseka, častnega člana in prejemnika najvišjega priznanja Planinske zveze Slovenije, Marjana Jožefa Ručigaja.

Njegovo bogato, gorniško življenje ni bilo povezano zgolj z našim društvom, marveč je svoj čas in znanje razdajal tudi tam, kjer so ga najbolj potrebovali, pri gorskem reševanju.
Bil je veteran gorskih reševalcev društva GRS Kranj.

Slavo Planinske sekcije Iskra Kranj je leta 1972 ponesel tudi v gorstvo Kilimandžara in Mawenzija, kjer sta z Stanetom Bergantom preplezala zahtevno smer po ledeniku Ratzel na vrh Kiba Uhuru Peaka, pa tudi v Ande.

Tudi v naših gorah je pustil pečat, saj je v navezi z Stanislavom Bergantom preplezal dve prvenstveni smeri (III/IV) t.i. Šodrasto smer v Kalški gori in spominsko smer »Kašuti« v Grintovcu.

Člani PD Iskra Kranj smo se 2. junija na Žalni seji poklonili njegovemu spominu, kajti skozi celotno življensko pot je bil predan »iskraš«, naš velik prijatelj ter cenjen in spoštovan član.
Vse to in še več nam pokaže že bežen pogled v našo Galerijo.

Z njegovim odhodom smo v društvu izgubili zvestega člana, ki je vsa leta, preden ga je bolezen ustavila, svoje znanje in izkušnje radodarno prenašal na mlade generacije.
Marjan Ručigaj
Marjan Ručigaj Potrudili se bomo, da bo PD Iskra Kranj tudi po njem ostalo spoštovanja vredno društvo.

Vsaka steza ima svoj tuzemski konec, ki se nadaljuje v nepovratno pot v neskončnost. Vsi člani PD Iskra Kranj se pridružujemo besedam naše vodnice Brede, ki jih je ob novici, da se je Marjan za vedno poslovil, zapisala na družbenih omrežjih : »Naj ti bo lepo tam za čudovitim spektrom mavričnih barv.«

Avtor fotografij:

Stanko Dolenšek: 1, 2, 3